Kong Mod dd-wrt 21661 New Build

30 posts / 0 new
Last post
haloreach277
haloreach277's picture
Kong Mod dd-wrt 21661 New Build

http://desipro.de/ddwrt/r21661/ here is the link for the new kong mod build I can't try it as I don't own a WNR3500Lv1 or v2 all I have is a R6300 so if any one once to give it try then go for it!!!

Agent Smith
Agent Smith's picture
Looks like openvpn is again

Looks like openvpn is again broken in this build...same config worked fine on Build 21395

May 27 11:54:40 kari-gw daemon.notice openvpn[1934]: 194.204.51.44:52618 TLS: Initial packet from [AF_INET]194.204.51.44:52618, sid=6a66c165 a6e063f2
May 27 11:54:40 kari-gw daemon.err openvpn[1934]: 194.204.51.44:52618 TLS_ERROR: BIO read tls_read_plaintext error: error:1408A0C1:lib(20):func(138):reason(193)
May 27 11:54:40 kari-gw daemon.err openvpn[1934]: 194.204.51.44:52618 TLS Error: TLS object -> incoming plaintext read error
May 27 11:54:40 kari-gw daemon.err openvpn[1934]: 194.204.51.44:52618 TLS Error: TLS handshake failed
May 27 11:54:40 kari-gw daemon.notice openvpn[1934]: 194.204.51.44:52618 SIGUSR1[soft,tls-error] received, client-instance restarting
May 27 11:55:42 kari-gw daemon.notice openvpn[1934]: 194.204.51.44:61914 TLS: Initial packet from [AF_INET]194.204.51.44:61914, sid=
May 27 11:55:42 kari-gw daemon.err openvpn[1934]: 194.204.51.44:61914 TLS_ERROR: BIO read tls_read_plaintext error: error:1408A0C1:lib(20):func(138):reason(193)
May 27 11:55:42 kari-gw daemon.err openvpn[1934]: 194.204.51.44:61914 TLS Error: TLS object -> incoming plaintext read error
May 27 11:55:42 kari-gw daemon.err openvpn[1934]: 194.204.51.44:61914 TLS Error: TLS handshake failed

Agent Smith
Agent Smith's picture
As it seems, if TLS Cipher is

As it seems, if TLS Cipher is disabled, it works.
If`ts enabled, it just does not and produces TLS error.

Agent Smith
Agent Smith's picture
Nevermind, figured it out

Nevermind, figured it out already, actually TLS cipher, started to work on this release, so if it was enabled, but not specified on client side, it supposed to fail... (facepalm)

slobodan
slobodan's picture
cron does not work in

cron does not work in kingkong nv32k on an Asus RT-N16. It happened after upgrading to this build. It does not happen in stdkong nv60k for two E3000s.

slobodan
slobodan's picture
It was a problem with /var

It was a problem with /var/run/crond.pid . After deleting this file, cron started from command prompt, twice, once with a new PID and also with the old PID.

slobodan
slobodan's picture
Problem is not solved yet.

Problem is not solved yet. cron is running but does nothing.

Later edit: it had to do with permissions of the cron files. chmod 600 the files and chmod 750 the folder and restarting cron solved the problem.

gambitmac
gambitmac's picture
Still not working,

Still not working,

disable all wireless interference mitigation to see how this affects performance

Fixes:

fix wireless channel width
fix openvpn tls selection

Turning 2.4GHz @ 40MHz the results are as followed, also verified with inSSIDer that 40MHz interference mitigation is still working.

Radio: Radio is On
Mode: AP
Network: NG-Mixed
SSID: Low Brass - WDS
Channel: -1 + 1
TX Power: 1496 mW
Rate: 144 Mbps
Encryption - Interface wl0 Enabled, WPA2 Personal
PPTP Status: Disconnected

Kong
Kong's picture
@gambitmac,

@gambitmac,

the latest build actually uses now some special interference mitigation. I did a bit of testing a found it to be the best.

The driver in the k26 Build however does not stay at 40Mhz width unless you have no other wireless around, there is some logic in the driver that adjust channels/width automatically. You cannot override this through the utilities.

buddee
buddee's picture
Not to mention, i wouldn't

Not to mention, i wouldn't expect HT40 to work with NG-Mixed mode. And 1496mW for txpower? Where you guys come up with these fantasy settings at?

gambitmac
gambitmac's picture
buddee said: Not to mention,

buddee said: Not to mention, i wouldn't expect HT40 to work with NG-Mixed mode. And 1496mW for txpower? Where you guys come up with these fantasy settings at?

LOL, that was a typo it was suppose to say 49mW not 1496mW sorry about that.

bossditty
bossditty's picture
Using KONG MOD DD-WRT 21661

Using KONG MOD DD-WRT 21661 on E3000 as client bridge

Currently. working without a problem. no disconnects. I tried to use it as AP but too many wireless channels nearby and HT40 won't stay on. Bought an ASUS N66U and currently am using that as my main router.

E3000 connects and bridges the 5GHZ. haven't had to reset it or restart it. I always do a speedtest from speedtest.net and I get around 45mbps. I pay for 28mbps. so for me this is good. :) if i have trouble with ASUS's beta firmware i will switch to kongs mod. but currently i haven't had an issue with Beta firmware Version 3.0.0.4.354

BasCom
BasCom's picture
Kong: how to use opkg ? i do

Kong: how to use opkg ? i do use jffs filesystem. cant be opkg configured automatically, if jffs is enabled in nvram?

i always got
[email protected]:/jffs/lib/opkg# opkg -t /jffs update
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/brcm47xx/packages/Packages.gz.
Inflating http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/brcm47xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/openwrt.
Collected errors:
* make_directory: Cannot create directory `/opt//jffs': Read-only file system.
* make_directory: Cannot create directory `/opt//jffs': Read-only file system.

should i use mount -o option ?

Kong
Kong's picture
BasCom said: Kong: how to use

BasCom said: Kong: how to use opkg ? i do use jffs filesystem. cant be opkg configured automatically, if jffs is enabled in nvram? i always got [email protected]:/jffs/lib/opkg# opkg -t /jffs update Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/brcm47xx/packages/Packages.gz Inflating http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/brcm47xx/packages/Packages.gz Updated list of available packages in /var/opkg-lists/openwrt. Collected errors: * make_directory: Cannot create directory `/opt//jffs': Read-only file system. * make_directory: Cannot create directory `/opt//jffs': Read-only file system. should i use mount -o option ?

My opkg is configured to install packages to /opt

BasCom
BasCom's picture
mh my /opt is already used.

mh my /opt is already used. isnt it more flexible ?

Kong
Kong's picture
BasCom said: mh my /opt is

BasCom said: mh my /opt is already used. isnt it more flexible ?

Look at the commandline options, e.g. you can copy the opkg.conf from /etc/opkg.conf to /jffs modify it and then call opkg with --conf  and use your custimized config:-)

BasCom
BasCom's picture
mh okay, that´s an option to

mh okay, that´s an option to point opkg to an alternative config file. of course, i have searched for an option to give an alternate install dir, but i have only found -t for cache dir.

so, now give a k3.0 kingkong build :DD

gambitmac
gambitmac's picture
I'm getting high load average

I'm getting high load average after my IP renews it lease, anyone else having this problem? It not that bad this morning, but the other day while running torrents load average spiked to over 23.00 after IP renew. The only thing that fixes it is a reboot, then load averages are 0.00, 0.08, 0.05.

top - 05:29:49 up 21:33, 0 users, load average: 4.01, 5.93, 5.39
Tasks: 54 total, 3 running, 50 sleeping, 0 stopped, 1 zombie
Cpu(s): 6.9%us, 59.8%sy, 0.0%ni, 0.0%id, 26.1%wa, 1.2%hi, 6.0%si, 0.0%st
Mem: 58848k total, 39904k used, 18944k free, 732k buffers
Swap: 524280k total, 17512k used, 506768k free, 3012k cached

buddee
buddee's picture
Because you are running a

Because you are running a torrent client on your router - we could never really know what the exact cause could be, you really should get rid of the additional 'features' of using optware, then conduct tests. When you start using your router for other things besides routing packets, which is what a router should do anyhow, you can expect some odd results. And if you are still using optware, which i feel you are and is currently having problems with the FPU emulation issue, then yes - i would expect some high loads.

When this happens, i would run top and see what is eating up cycles, then you'll better know what the problem is.

Accid
Accid's picture
21661 freezing router (ASUS

21661 freezing router (ASUS rt-16)

 

Vlan 1 (Port 1-3) installed working 13.13.13.1(DHCP installed starting at 13.13.13.10)

My internal network with wireless Working

Buffalo LinkStation Pro Duo 3TB Raid 1, set as backup and Torrent downloader working (13.13.13.5)

Vlan 3 (Port 4) 192.168.0.1 (DHCP starting at 192.168.0.10-192.168.0.30) wired goes to Dlink 615 located upstairs that is broadcasting 5 wireless SSIDS to my neighbourhood (Dlink set as ROUTER not gateway) Working        

Dlink router’s IP is 192.168.0.3, connection type disabled, so it’s just broadcasting wireless, the ASUS RT-16 is acting as the DHCP server, I use this to see who is online and is any one is abusing my free internet. (I have a 1 MB ADSL connection)

QOS installed Working

            I have 192.168.0.1-192.168.0.30 set as bulk and 13.13.13.1 network set as I need

Firewall installed but nothing ticked, using this to separate Vlans

Scheduled reboot at midnight

Problem occurs when I log onto my Desktop computer and start to surf internet/online gaming (COMBAT ARMS EU) or YouTube. I have to turn the ASUS RT-16 off and on almost every time (did not have this problem with other build’s) same configuration.

I am still a newbie to this

gambitmac
gambitmac's picture
@buddee

@buddee

Not running torrent from router/optware, running it from NAS. Iptables is eating up my cycles, currently router is up for 1day 4hrs, loads are

buddee
buddee's picture
 

 

gambitmac said: @buddee Not running torrent from router/optware, running it from NAS. Iptables is eating up my cycles, currently router is up for 1day 4hrs, loads are <= 0.20, at 5am it will renew its lease with AT&T, then loads spike. Gonna turn off fixtables to see if that fixes the issue.

 

Isn't fixtables part of optware? As i advised, you really should turn off optware all together before you run tests, then see what results are yielded. When i ran optware, it ate alot of resources period, and not to mention asiablock? Why not block out the world instead? Just never made much sense to me. The scripts/packages within in it imho are WAY out of date. And from my view it worked good for frater, not everyone has the same setup as frater so i don't want to block all of asia or europe or any other country for that matter.

Accid
Accid's picture
buddee said: Because you are

buddee said: Because you are running a torrent client on your router - we could never really know what the exact cause could be, you really should get rid of the additional 'features' of using optware, then conduct tests. When you start using your router for other things besides routing packets, which is what a router should do anyhow, you can expect some odd results. And if you are still using optware, which i feel you are and is currently having problems with the FPU emulation issue, then yes - i would expect some high loads. When this happens, i would run top and see what is eating up cycles, then you'll better know what the problem is.

Torrent client is running from NAS

I think I fixed it I just set the reboot time to every 4 hours

by the way we Dont have AT&T here I live in Trinidad & Tobago,

buddee
buddee's picture
Accid said:

Accid said:

buddee said: Because you are running a torrent client on your router - we could never really know what the exact cause could be, you really should get rid of the additional 'features' of using optware, then conduct tests. When you start using your router for other things besides routing packets, which is what a router should do anyhow, you can expect some odd results. And if you are still using optware, which i feel you are and is currently having problems with the FPU emulation issue, then yes - i would expect some high loads. When this happens, i would run top and see what is eating up cycles, then you'll better know what the problem is.

Torrent client is running from NAS I think I fixed it I just set the reboot time to every 4 hours by the way we Dont have AT&T here I live in Trinidad & Tobago,

Good to know, not sure where you are getting a reference from my post about having AT&T, i don't recall mentioning anything about AT&T whatsoever and i personally do not like AT&T services.

gambitmac
gambitmac's picture
@buddee

@buddee

Optware was the problem have removed it and everything is working well. Go figure.

mac913
mac913's picture
I have a wrt610v2 setup as a

I have a wrt610v2 setup as a WAN PPTP. I have the Connection Strategy setup as Keep Alive and it works fine.

But I would prefer to use the Connection Strategy, Connect on Demand; but it just doesn't work with this build. Any device trying to get an Internet Connection can not connect. Checking the WAN PPTP status shows no connection. I've tried to manual connect but it can not connect.

Is there any "work around" to the WAN PPTP Connect on Demand? If not what it the best working build for WAN PPTP?

TIA!!

mac913
mac913's picture
I tried 2 other builds...

I tried 2 other builds...

On the 610v2 I tried kong-vpn 18010. Same problem plus when the WAN PPTP is not connected I would get a connection to my IPS, NOT GOOD since I have this router setup for WAN PPTP and if the PPTP is not connected there should NO INTERNET CONNECTION.

While I was downgrading the 610v2 I loaded k2.4 build and bricked the router. I will have to de-brick at a later date.

I'm now using a wrt320 and loaded 15962 and Connection on Demand doesn't work plus I ran into vlan issues.

I've now loaded wrt320 to 21661 and back to my original problem with a bricked 610v2....

Dookie
Dookie's picture
anyone have any problem

anyone have any problem flashing it to 610v1? for some reason I can't any firmware above r20805. i tried all of the versions above r20805 and all bricked my router.

Dookie
Dookie's picture
sorry for double post.

sorry for double post.

slobodan
slobodan's picture
Support for WRT610N V1 was

Support for WRT610N V1 was dropped in recent K26 DD-WRT builds.