Openwrt on 614L, possible DNS failure?

4 posts / 0 new
Last post
jaktar
jaktar's picture
Openwrt on 614L, possible DNS failure?

I just flashed my 614L to OpenWRT.  Everything went smoothly.  My ISP, however, uses 192.168.x.x which conflicted with the newly flashed router.  I attempted to change my IP address back to what my ISP had originally setup (10.0.0.1) and applied the changes.  I can no longer access the 614L via the web interface.  I'm still able to access the other computer on my network but I can't get out to the net.   I ran an IPCONFIG and this is what I've got:

Windows IP Configuration

 
 Ethernet adapter Local Area Connection:

 
   Connection-specific DNS Suffix  . :

   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::a190:1ef:3d5b:d79d%10

   Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.215.157

   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0

   Default Gateway . . . . . . . . . :

 
Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

 
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

   Connection-specific DNS Suffix  . :

 
Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

 
   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

   Connection-specific DNS Suffix  . :

 

I don't know if this is recoverable without a serial cable.  Any ideas?

Brandon C
Brandon C's picture
You should be able to do a

You should be able to do a hard reset and get it back to using 192.168.1.1. I would do so with the WAN cable unplugged.

Then afterwards you should be able to connect. If so change it back to 10.0.0.1 and make sure DHCP is turned on and the start address is like 10.0.0.100.

Reboot and try and connect. If you can then plug your WAN cable back in and see if it connect to the WAN.

jaktar
jaktar's picture
BrandonC said:

BrandonC said:
You should be able to do a hard reset and get it back to using 192.168.1.1. I would do so with the WAN cable unplugged.
Then afterwards you should be able to connect. If so change it back to 10.0.0.1 and make sure DHCP is turned on and the start address is like 10.0.0.100.
Reboot and try and connect. If you can then plug your WAN cable back in and see if it connect to the WAN.

I tried the 30-30-30 reset but it didn't work.  

I also did an arp -a and got:

C:\Users\John>arp -a

Interface: 169.254.215.157 --- 0xa
  Internet Address      Physical Address      Type
  169.254.255.255       ff-ff-ff-ff-ff-ff     static
  224.0.0.22            01-00-5e-00-00-16     static
  224.0.0.252           01-00-5e-00-00-fc     static
  239.255.255.250       01-00-5e-7f-ff-fa     static
  255.255.255.255       ff-ff-ff-ff-ff-ff     static

 the mac of the router is not listed.   I'm still not clear as to how I'm able to see the other computer on the network.  I don't have any experience with Openwrt and was running Tomato prior to this.  I guess it's possible I turned something off that I shouldn't have.

 Side note: I have a WGR614L and a 614v9.  The 614L powers up with an orange check box that never goes away (when compared with the v9). 

jaktar
jaktar's picture
I finally got my serial to

I finally got my serial to usb chip soldered on and used Putty to connect. I'm not sure what to do at this point. I expected to be at CFE, but I ended up loaded into OpenWRT in busybox.

=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~= PuTTY log 2010.02.16 20:37:48 =~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=
ÿDecompressing..........done

WGR614v8 - 1.5 (Fri Jun 6 15:53:24 CST 2008)
et0: Broadcom BCM47xx 10/100 Mbps Ethernet Controller 4.130.30.0
Device eth0: hwaddr 00-22-3F-23-A5-40, ipaddr 192.168.1.1, mask 255.255.255.0
gateway not set, nameserver not set
Loader:raw Filesys:tftp Dev:eth0 File:192.168.1.2:vmlinuz Options:(null)
Loading: Failed.
Could not load 192.168.1.2:vmlinuz: Timeout occured
Loading .........................
CPU revision is: 00029029

Primary instruction cache 16kB, physically tagged, 4-way, linesize 16 bytes.

Primary data cache 16kB, 2-way, linesize 16 bytes.

Linux version

2.4.37.4 (root@localhost.localdomain) (gcc version 3.4.6 (OpenWrt-2.0)) #3 Fri Aug 7 11:37:31 IST 2009

Setting the PFC to its default value

Determined physical RAM

map:

memory: 01000000 @ 00000000 (usable)

On node 0 totalpages: 4096

zone(0): 4096 pages.

zone(1): 0 pages.

zone(2): 0 pages.

Kernel command line: root=/dev/mtdblock2

rootfstype=squashfs,jffs2 init=/etc/preinit noinitrd console=ttyS0,115200

CPU: BCM5354 rev 2 at 240 MHz

Using 120.000 MHz high precision timer.

Calibrating delay

loop... 237.56 BogoMIPS

Memory: 14252k/16384k available (1436k kernel code, 2132k reserved, 96k data, 84k init, 0k highmem)

Dentry cache hash table entries: 2048

(order: 2, 16384 bytes)

Inode cache hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)

Mount cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)

Buffer cache hash table

entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

Page-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)

Checking for 'wait' instruction... unavailable.

POSIX conformance

testing by UNIFIX

PCI: no core

PCI: Fixing up bus 0

Linux NET4.0 for Linux 2.4

Based upon Swansea University Computer Society NET3.039

Initializing RT netlink socket

Starting kswapd

Registering mini_fo version $Id$

devfs: v1.12c (20020818) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)

devfs: boot_options: 0x1

JFFS2 version 2.1. (C) 2001 Red

Hat, Inc., designed by Axis Communications AB.

squashfs: version 3.0 (2006/03/15) Phillip Lougher

pty: 256 Unix98 ptys configured

Serial driver version 5.05c (2001-07

-08) with MANY_PORTS SHARE_IRQ SERIAL_PCI enabled

ttyS00 at 0xb8000300 (irq = 3) is a 16550A

ttyS01 at 0xb8000400 (irq = 3) is a 16550A

pflash: found no supported

devices

bcm947xx-flash.c init_mtd_partitions 385

bootloader size: 131072

bcm947xx-flash.c init_mtd_partitions 389

sflash: Filesystem type: squashfs, size=0x17a733

Creating 5 MTD partitions on "sflash":

0x00000000-0x00020000 : "cfe"

0x00020000-0x003f0000 : "linux"

0x0009b000-0x00220000 : "rootfs"

0x003f0000-0x00400000 : "nvram"

0x00220000-0x00380000 : "rootfs_data"

Initializing Cryptographic API

NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0

IP Protocols: ICMP, UDP, TCP, IGMP

IP: routing cache hash table

of 512 buckets, 4Kbytes

TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 2048)

NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.

NET4: Ethernet Bridge 008 for

NET4.0

802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear

All bugs added by David S. Miller

VFS: Mounted root (squashfs filesystem)

readonly.

Mounted devfs on /dev

Freeing unused kernel memory: 84k freed

Algorithmics/MIPS FPU Emulator v1.5

mount: mounting sysfs on /sys failed: No such device
mount: mounting devfs on /dev failed: Device or resource busy
- preinit -
Press CTRL-C for failsafe
Insmod Ethernet Driver
Warning: loading et will taint the kernel: no license
See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about tainted modules
eth0: Broadcom BCM47xx 10/100 Mbps Ethernet Controller 4.130.25.0

diag: Router model not detected.

switching to jffs2
jffs2_scan_inode_node(): Data CRC failed on node at 0x00037e3c: Read 0x39cbfc1b, calculated 0x57a0fafc

jffs2_scan_inode_node(): Data CRC failed on node at

0x0005df40: Read 0xbf587e12, calculated 0xdd8563cd

jffs2_scan_inode_node(): Data CRC failed on node at 0x00068a00: Read 0x5cee6fa7, calculated 0x7037f12c

jffs2_scan_inode_node(): Data CRC failed on node at 0x000b000c: Read 0x889ab6b4, calculated 0x17255211

jffs2_scan_dirent_node(): Name CRC failed on node at

0x000d51cc: Read 0xaf351751, calculated 0xc15e11b6

jffs2_scan_inode_node(): Data CRC failed on node at 0x000dc754: Read 0x89ffc3f8, calculated 0x29f52180

jffs2_scan_dirent_node(): Name CRC failed on node at 0x000e98cc: Read 0xc2c0a651, calculated 0xacaba0b6

jffs2_scan_dirent_node(): Name CRC failed on node at

0x00102ccc: Read 0x9a39ad61, calculated 0x13ea8681

jffs2_scan_dirent_node(): Name CRC failed on node at 0x00151dc8: Read 0xaea8259f, calculated 0xc0c32378

Eep. Child

"S90custom-user-startup" (ino #4757) of dir ino #6 doesn't exist!

mini_fo: using base directory: /

mini_fo: using storage directory: /jffs

Add Web Interface
Multiple packages (webif and webif) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Installing webif (0.3-12) to root...
Write error in obliterating obsoleted node at 0x0003ef50: -12

Node totlen on flash (0x00000000) != totlen in node ref (0x00000040)

Configuring webif
Linux (none) 2.4.37.4 #3 Fri Aug 7 11:37:31 IST 2009 mips unknown
system type : Broadcom BCM5354 chip rev 2
jffs2_read_inode() on nonexistent ino 4757

Committing new firmware id ...
SUCCESS! Webif^2 installation appears OK. Welcome to X-Wrt!
You may need to do a hard REFRESH to clear old CSS style from your browser.
- init -

Please press Enter to activate this console. jffs2.bbc: SIZE compression mode activated.

eth0.0: dev_set_promiscuity(master, 1)

device eth0 entered promiscuous mode

device eth0.0 entered promiscuous mode

br-lan: port 1(eth0.0) entering learning state

br-lan: port 1(eth0.0) entering forwarding state

br-lan: topology change

detected, propagating

PCI/DMA

wl0: wlc_attach: chiprev 2 coreunit 0 corerev 13 cccap 0x104001ea maccap 0x30482205 band 2.4G, phy_type 5 phy_rev 0 ana_rev 6

wl0:

Broadcom BCM4318 802.11 Wireless Controller 4.150.10.5

CSLIP: code copyright 1989 Regents of the University of California

PPP generic driver version 2.4.2

ip_tables:

(C) 2000-2002 Netfilter core team

ip_conntrack version 2.1 (5953 buckets, 5953 max) - 344 bytes per conntrack

BusyBox v1.13.4 (2009-08-07 11:25:40 IST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
KAMIKAZE (bleeding edge, r17144) -------------------
* 10 oz Vodka Shake well with ice and strain
* 10 oz Triple sec mixture into 10 shot glasses.
* 10 oz lime juice Salute!
---------------------------------------------------

root@OpenWrt:/#