Flash DD-WRT (Kong ) build to advanced Tomato

9 posts / 0 new
Last post
carwash1959
carwash1959's picture
Flash DD-WRT (Kong ) build to advanced Tomato

Hi

I have been using this router for sometime with no issues, the problem i've come across is that i'm having some issues with openvpn, I have spoken to some people who uses Tomato Builds and tell me that they have no problems using vpn with the same setup. for that I would like to flash from DD-WRT v3.0-r30600M kongac (09/09/16) to Tomato builds

all advice on what version and files that I will need will be apreciated

 

Regards

Rob

Alex0597
Alex0597's picture
Go back to OFW, download the

Go back to OFW, download the initial file for Advanced tomato, erase the nvram and then flash the full version.

Not an expert, but I always get the job done and look good doing it.

carwash1959
carwash1959's picture
Thank you for your reply Alex

Thank you for your reply Alex

I have looked throughout the forum and canot find the files that take me back to OFW

I have found for tomato to OFW but not DD-WRT to OFW, some sort of guide is appreciated

 

Regards

carwash1959
carwash1959's picture
To bring to it's official

To bring to it's official firmware do I just upload the R8000 Chk file and then the OFW firmware?

 

Regards

Alex0597
Alex0597's picture
To go back from DD WRT to OFW

To go back from DD WRT to OFW just go to Netgear’s website download the latest firmware and just flash it regularly, wait 2 minutes after the flash and turn the router off then on. That should get you to OFW. Advanced Tomato is different cuz is a .trx file thats why u need a Back to OFW firmware.

Not an expert, but I always get the job done and look good doing it.

carwash1959
carwash1959's picture
followed instructions how to

followed instructions how to revert back to OFW and all OK

once in OFW did a reset, uploaded tomato Chk File, OK did a reset and then uploaded trx file, Problem

Router on boot loop!

any help appreciated

 

Regards

 

Alex0597
Alex0597's picture
Disconnect all the cables

Disconnect all the cables exept power and let it boot. If it doesn’t work press the reset bottom fomr 10 sec, that should do the trick.

Not an expert, but I always get the job done and look good doing it.

carwash1959
carwash1959's picture
None of the above worked  

None of the above worked

 

Alex0597
Alex0597's picture
Get all the clables out of

Get all the clables out of the router, especially the wan cable. Plug just the power, let the router fully boot up and then connect all the other cables.

Not an expert, but I always get the job done and look good doing it.